Tupplurbloggen

Tupplurbloggen

Om bloggen

Spel och genrekultur, vardagsjox, estradpoesi och annat vitalt.

Tidningsbärartomten och samlarkortspelet

TidningsbudandePosted by Daniel Bernhoff Wed, December 19, 2007 09:23:40
Här är årets julsaga:

I fredags på min tidningsrunda släppte jag min vagn och gick över gatan för att undersöka en hög av nånting som låg vid trottarkanten. Vad var det? Polaroidfoton? Nej, magickort, hundratals. Fortfarande oförstörda i det torra, svala vädret. En bit bort låg en papperskasse med trasig botten som en slags ofullständig förklaring tll vad som hänt.

Jag hade kanske inte brytt mig om ett sånt här fynd om det varit saker jag inte är intresserad av, som hockeysamlarbilder eller, tja, polaroidfoton av nåns semester. Det är antagligen en god levnadsregel att man inte ska plocka upp saker som nån annan tappat i rännstenen om man inte har betalt för det. Nu var det dock så att jag köpte magickort själv en gång i tiden. Inte så här många, men tillräckligt för att jag skulle undra vad de gjorde här och tycka att det var synd att någon kanske förlorat dem mot sin vilja.

Det låg lite andra saker där också, inklusive ett kuvert med någons gymnasiebetyg och ett brev från pliktverket. Här fanns alltså namnet på kortens ägare. Inte mycket att tveka över längre.

Jag samlade ihop joxet och knölade ner det i medhavda plastkassar, rullade runt det genom resten av distriktet, cyklade hem med det, sov, gick in på hitta.se för att få killens telefonnummer samt ringde honom. Han visste lika lite som jag varför hans kort låg på gatan, men vi kom gemensamt fram till att han måste haft inbrott i sitt källarförråd. I måndags kunde han komma förbi och hämta grejerna. Slutet gott, allting gott kan man säga. Vi bortser från att vår gamla magicspelare förlorade en massa andra saker vid inbrottet; saker som inte låg övergivna i rännstenen.

Trevligt att agera som en slags gårdstomte i tidningsdistriktet. Man rör sig genom natten och tar en smula ansvar utöver vad plikten kräver närhelt man vill och tillfälle uppenbarar sig.

Det här fick mig för övrigt att åter börja fundera på vad man ska göra med sina gamla magickort. Det är ett väldesignat spel, men vem orkar bygga en lek nuförtiden, och vem ska man spela mot? En kompis (Rauli) hanterade frågan genom att ge mig alla sina gamla kort för ett par år sen. Själv tror jag att jag någon grå morgon ska sortera dem i färger och sen delvis slumpmässigt sätta ihop tio fylliga lekar, en för varje tvåfärgskombination, samt hitta på husregler för att snabbtuna en lek. Vips så får jag ett roligt, varierat spel att återupptäcka tillsammans med lämpligt offer utan att nån av oss behöver engagera oss mer än under speltillfället. Hoppas jag.

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Daniel Bernhoff Wed, December 19, 2007 19:17:10

Aha, det vore roligt! Fast det går på tvären med min ambition att sätta ihop lekar snabbt och systematiskt för att både kunna spela själv och dra in andra utan alltför mycket förberedelser. Jag kanske kan vänta med det senare eller göra både ock på nåt sätt. Jag tror att det är svårt att spela på tre, förresten, men det ordnar sig.

/D

Posted by Johan Wed, December 19, 2007 10:52:41

Jag tar med mig min gamla dammiga lek nästa gemensamma Rörumstillfälle, vad däger du om det? Vi kanske tillochmed kan övertala unge herr Arvehammar att ta med sin.

/Johan